Rólunk

Küldetésünk:

Célunk, hogy olyan látásmódot és életmódbeli alternatívákat közvetítsünk, melyek a természet egészével való harmonikus együttélést és az aktív közösségi szerepvállalást teszik lehetővé.

Mit csinálunk?

Teret adunk az egyén, közösség és természet bensőséges kapcsolatának megtapasztalását ösztönző tanulási folyamatoknak. Programjaink közösségi élményre és aktív részvételre épülnek, a test, lélek és szellem egységét hangsúlyozzák. Megjelentetünk a fenntarthatóság belső dimenzióival foglalkozó publikációkat, és népszerűsítjük az e témákban megjelent szakirodalmat. Munkánkban együttműködésre törekvő, közösségi kommunikációs kultúrát alakítunk ki, és ezt szeretnénk másoknak is átadni. Együttműködünk a hasonló célokért dolgozó csoportokkal és egyénekkel.

Programjaink:

  • “Mother Nature – Anyatermészet” nemzetközi projekt kisgyermekes anyukák támogatására
  • “Inner Pathways for sustainability – Belső Utak a fenntarthatóság felé”
  • Mélyökológia műhelyek
  • Belső Utak a fenntarthatóság felé konferencia
  • Nemzetközi képzések
  • Nemzetközi ifjúsági cserék

Pandora:

Pandora a Navik bolygója James Cameron amerikai rendező Avatar című filmjében, amely a mélyökológia szemléletéből táplálkozik. Ezen a bolygón az emberszerű lények szerves egységben, tökéletes összhangban élnek az összes létformával, egy kollektív intelligencia részeként, mely magába foglalja a múlt, jelen és jövő összes eseményét.

Pandora népe tudatában volt annak a láthatatlan, bölcs erőnek, melyet Eywa-nak neveztek…ugyanígy az eredetileg James Lovelock által bevezetett Gaia elmélet is egyetlen élő szervezetként tekint bolygónkra. A Földi bioszféra és fizikai elemek összekapcsolódottságának tudatában az emberek valószínűbben hoznak létre olyan életformákat, melyek az egész rendszert egyensúlyban tartják.” (Thomas Moore)

A görög mitológiában az istenek bosszúja által teremtett Pandora tudatlansága miatt kinyitotta a rábízott ládikát, majd amikor abból az emberiségre zúdult minden szenvedés, ijedtében lezárta a tetejét. Egyetlen dolog, a remény maradt a szelencében, ezért Pandora még egyszer utoljára kinyitotta, hogy odaadja az emberiségnek a reményt.

Kik vagyunk? >

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük