Inner Pathways to Sustainability

Inner Pathways toward Sustainability – Innovatív módszerek a fenntarthatóság tanulásában

Mi az Inner Pathways? Nemzetközi tanulási partnerség a fenntarthatóságért tanulás területén, melyben 7 partnerszervezet vesz részt Ausztriából, Csehországból, Lettországból, Magyarországról, Olaszországból és Nagy-Britanniából. A partnerséget a Pandora Egyesület koordinálja. A projekt 2018 szeptemberében kezdődött, és 2020 novemberében fejeződik be.

Kiknek? Az Inner Pathways oktatók, tanárok, trénerek és közösségi vezetők nemzetközi fóruma, mely nyitott mindazok számára, akik tanulási módszereket, eszközöket keresnek a belső, attitűd változás szándékának támogatásához, egy Életet támogató társadalom felé.

Mit csinálunk? Teret nyitunk a párbeszédnek, tanulásnak, saját élményeknek, és tanulási eszközöket hozunk létre a következő 4 területen:

A projekt keretein belül megvalósuló nemzetközi képzéseink a fenti témákra, meglévő gyakorlatokra épülnek.

Milyen konkrét eredményeket tervezünk?

Tanulási eszközök:

A fenntarthatóság felé mutató egyéni és közösségi gyakorlatokra épülő:

  • Könyv, elméleti háttér anyag és személyes történetek

  • Nem formális tanulási segédanyag,

  • Audio podcast-ok

  • Nemzetközi mentorálási és kutatási program a fenntartható életmód és belső attitűd változás kapcsolatáról. A kutatásról angol nyelvű kiadványt jelentetünk meg.

Nemzetközi tréningjeink:

  • Első képzésünket 2019 februárjában tartottuk “Inner Pathways – Seeds” címmel. A teszt-jellegű nemzetközi tréningen a projekt partnerség tagszervezeteinek kollégái vettek részt. A Csehországban rendezett esemény célja volt a 4 terület feltárásra, a projektben résztvevő partnerek közös tudástárából a meglévő egyéni és közösségi gyakorlatok megismerésére, cseréje.

További fotók a programról itt

  • Jelenleg készülünk a 2019. május 6-12. között megrendezendő “Inner Pathways – Roots” nemzetközi képzésre, melynek szintén Csehország ad otthont.

  • 2020 tavaszán Magyarországon az “Inner Pathways – Fruits” c. képzésen tervezzük átadni a projektcsapat által kidolgozott tanulási segédanyagokat a résztvevőknek. A képzésre (elsősorban, nem kizárólag a tanulás a fenntarthatóságért területén dolgozó) oktatók, trénerek, facilitátorok jelentkezését várjuk, illetve vidéki (különös tekintettel az ökológiai alapelvek mentén szerveződő közösségekben aktív) kisközösségek szervezőit, vezetőit.

A partnerség munkáját az Erasmus Plus program finanszírozza.

 

Comments are closed