Nyílt Tér Ökotábor

A Nyílt Tér tábor egy nomád közösségi élmény, ahol a résztvevők felelősséget válallnak egymásért és önmagukért. Az előadások és műhelyfoglalkozások a tábor résztvevőinek készségeire épülnek és a helyszínen szerveződnek a Nyílt Tér (Open Space) módszer felhasználásával. Egy kidolgozott struktúra mentén minden egyes táborozó részt vállal olyan feladatokból is, amelyek a sikeres működés zálogai. Ilyenek a tábor rendbentartása, ebédfőzés, vízhordás vagy éppen a tűz őrzése.

Az egyik szervező beszámolója:
“Abszolút sikerként éltem meg azt a pár napot, amit együtt tölthettünk. Jó lett a program, klasszul sikerült a közös munka, senki nem maradt éhen vagy szomjan és nagyon kellemes volt a hangulat. Úgy érzem, hogy sokan új ismeretekre tettünk szert, új barátokra leltünk vagy régi barátságokat mélyítettünk el.
A két meghívott vendégünk Lantos Tamás és Takács-Sánta András voltak, akik az ökológikus gondolkodás és életvitel különböző aspektusairól tartottak tanulságos előadásokat. A workshop kínálat is változatosra sikeredett. Tanulhattunk kaszálni, szappant készíteni, Baji Bélától kérdezhettünk, meglátogathattunk egy 5 éve permakultúrás szemlélettel működő mini családi gazdaságot, tanulhattunk a talajról, az oktatási rendszerről, masszázs technikákról, megfelelő technológiákról és még sorolhatnám.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük