Kik vagyunk?

Bakos Isti

Négy gyerek, főnök, tömegkultúra rajongója, foci Vb és Star Wars fan, mégis, mégis mindezt valahogy fenntarthatóan… Híg-és mélyökológia találkozásának enzimje, katalizátora, facilitátora, terminátora.

 Laura

Balázs Laura

Az évek során dolgoztam jógaoktatóként, angoltanárként, toborzási és felvételi koordinátorként. Műfordítóként több mint húsz könyvet fordítottam le magyarra, köztük Elizabeth Gilbert Ízek, imák, szerelmek című művét, amely megadta a lökést ahhoz, hogy alapjaiban változtassak az életemen. Számomra a sikeres élet azt jelenti, hogy az ember az ideje legnagyobb részét azzal töltheti, amit szeret – olyan tevékenységgel, amelyet szívesen és örömmel végez, olyan ügyért fáradozva, amelyben szívvel-lélekkel hisz –, és tehetségével hozzájárulhat egy életet-fenntartó (“life-sustaining”) társadalom megteremtéséhez.

Dél-amerikai önkéntes munkáim során beleszerettem az esőerdőkbe, és néhány fotós project keretében eljutottam Peruba, Ecuadorba, Madagaszkárra és Borneóra, még érintetlen esőerdők után kutatva. A természetben töltött idő számos inspiráció és felismerés forrása a számomra, és a diplomamunkám is ezen alapszik – a vadonban töltött idő mint önmagunk megismerésének és kibontakoztatásának egyik lehetséges módja és ennek a folyamatnak a facilitálása. A jövőben „karrier” tanácsadóként szeretnék tapasztalati tanuláson, a természettel való személyes kapcsolódáson és ökoterápián alapuló munkát végezve segíteni másoknak abban, hogy kreatív, autentikus életet éljenek és önmagukat kiteljesítve, a tehetségük és a bennük rejlő erőforrások kibontakoztatásával hozzájáruljanak egy élhetőbb, szerethetőbb világ megteremtéséhez.

Ági_új

Berecz Ági

Húszas éveim elején, egyetemi tanulmányaim lezárásaként pár hónapig egy katalán környezetvédő csoportnál önkénteskedtem, majd külföldi példáktól inspirálva megálmodtam a pécsi Öko Kuckó interaktív környezetvédelmi oktatótermet. A Zöld-Híd Alapítvány programjának vezetőjeként gyerekekkel, egyetemistákkal, önkéntesekkel és pedagógusokkal dolgoztam. Szakmai tevékenységem az akkor még Ifjúság (ma Erasmus Plus) program keretében folytattam nemzetközi ifjúsági és képzési projektekben. 2007-től három évig az angliai Cambridge-ben éltem és dolgoztam a civil szektorban, globális- és környezeti neveléssel és ifjúsági önkéntességgel foglalkoztam. Itt találkoztam a szakmailag meghatározó The Work That Reconnects csoportfolyamattal és a Findhorn közösséggel, ahol 2011-ben elvégeztem a GAIA Education Design for Sustainability kurzust, mely a fenntarthatóság ökológiai, gazdasági, társadalmi és spirituális aspektusaival foglalkozik. 2012 óta mint alapító vagyok részese a Pandora Egyesület munkájának. Jelenleg integrál pszichológiát tanulok, egy Gödöllő melletti kis faluban élek és két kisgyermeket nevelek.

 Peti

Hortobágyi Péter

Gyermekkorában arról álmodott, hogy ha majd felnő, egész életét az erdőben fogja tölteni. Hortobágyi Péter felnőtt, és egész életét az erdőben töltötte mint vadőr. Kicsit Thoreau figurájára emlékeztet, aki Walden című könyvében önkéntes erdőkerülőként járja a határt és feljegyzi a vadak mozgását, a falevelek rezdülését, a növénytakaró színének változását. Nagyon jószívű, még kérni sem kell hogy segítsen, és máris felaprította a tűzifádat. Mindent meg tud csinálni, ami kétkezi munka. Intuitív vega szakács, ezermester, gombász, kutyatréner és erdőjáró. A zord külső érzőszívű belsőt takar, szenvedélyes családfő és apuka. Európa szerte sokan tudják, ha szarvast akarsz látni, menj ki Petivel hajnalban egy vadlesre. Ha az erdőt akarod megérteni, vele menj sétálni. Az egyesület programjain Peti főz és vezet erdei sétákat.

 Anna

Kiss Anna

Kiskoromtól fogva fontos és bennem él a természettel való kapcsolat fontossága, ennek a kapcsolatnak a fenntartása, mélyítése. Szerencsés módon tanítóim, családom sok kirándulásra vittek el magukkal itthon és máshol is. Mire észrevettem, az utazás, s a vele járó nyitottság már ösztönössé vált. Ahogy elkezdtem egyre tudatosabban foglalkozni belül saját magam és a világ megismerésével (ebben nagy segítségemre volt a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán eltöltött hat év, az ottani tanárok és barátok), úgy vált az addigi ösztönös kapcsolat a természettel is egyre tudatosabbá, úgy váltak a mindent összefonó szálak egyre láthatóbbá. Mikor nem félek ezt a kapcsolatot teljességében megélni, látom, hogy mennyire szükség van arra (akár a lélegzetre), hogy valóban aktívan részeseivé váljunk a világunkról való gondoskodásnak. Ezt szeretném hát gyakorolni továbbra is, és segíteni másoknak is, újra erre az összefonódottságra ráébredni, s a kapcsolódást fenntartani, mélyíteni.

László Eszter

10417576_10206054439901980_215892868877322003_n

Pásztor Krisztina

A természetszerű életmód, a természetes környezettel való szoros kapcsolat iránti igényem indított el azon az élményekkel teli úton, ami a permakultúra, a mélyökológia, a természetben töltött idő, mint fejlődési lehetőség témaköreit hozta az életembe.
A Pandora tevékenységébe kb. 2014-ben kapcsolódtam be, melynek keretében szeretnék teret és lehetőséget teremteni a felismerésekre, a megérintődésre, a változásra, melynek kulcsa a természet. Szervezéssel, facilitálással foglalkozom a Pandora keretein belül.
A legkedvesebb szenvedélyem a council és a kertem.

rekaraffay_portre

Raffay Réka

Képekalkotók útján érkeztem a Pandorába. Fénnyel írt történetek mesélése az, amiben végtelen örömet lelek. Fotóriporteri diplomamunkám témájául az el Camino zarándokutat választottam. Azóta​ fő ​témám az ember természethez való visszakapcsolódása, bármely stációban is jár az útján, illetve a belső elhívatás felébredése önmagunk legmélyebb, vad és szabad természetének​ megismerésén keresztül. A jövőben vide​o​filmek készítésével is szeretnék foglalkozni ebben a témakörben. ​​Rendszeresen festek, verset írok és énekelek. ​Jelenleg Dániában ‘Global Organic Farmer’ képzésben veszek részt, az Óceán partján egy erdő szélén élek és ez életem eddigi legmélyebb mélyökológiai és közösségi élménye. Erről képriportok formájában, személyes blogomon mesélek.

Révész Gabriella

Rendes Niki

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük