Földanyák

Földanyák Öko Akadémia

Ha érzed a hívást, vár a FÖLDANYÁK ÖKO AKADÉMIA!

A projekt angol nyelvű videója

Mi a FÖLDANYÁK ÖKO AKADÉMIA?

 1. Megtartó és támogató női kör “öko-anyáknak”
 2. Természet kapcsolódás gyakorlatok erdőfürdővel
 3. Önismereti munka anyaként a klímaszorongás oldására
 4. Zöld életmód váltás – praktikus műhelyek vendégelőadókkal

Mit ad neked a FÖLDANYÁK ÖKO AKADÉMIA?

a FEJ szintjén ökológiai ismereteket

 • Az ökológiai válság megértése
 • Ökopszichológia, mélyökológia elméletei

a SZÍV szintjén közösséget

 • Mélyökológia csoportmunka, 
 • Klímaszorongás feldolgozása
 • Erdőfürdő és ökoterápia
 • Zöld sátor női kör

a KÉZ szintjén gyakorlati tapasztalatot

 • Talaj és komposzt
 • Természetes otthon
 • Hulladék-és vegyszermentes otthon
 • Gyermeknevelés természetesen
 • Gyógynövényismeret

A havi rendszerességű műhelyek között:

 • “Biodiary Log” önismereti bionaplózás támogatással
 • Zárt Facebook csoport, ahol a résztvevők megoszthatják élményeiket, életmód változtató tippjeiket
 • Havi 1 online öko-anyaklub, kapcsolódás, közösség

FÖLDANYÁK ÖKO AKADÉMIA  – részletes program:

A teljes program itt letölthető.

Vendégelőadóink

Víg Vitália

Anya, otthonteremtő, kiskertész, mikrobiológus, talajökológus, mérnök, kutató, vállalkozó, permakultúra tervező, oktató, facilitátor. Csupa-csupa címke. Anyaként legfontosabb számára, hogy a gyermekeit a természet szeretetére és tiszteletére tanítsa és egészséges, tiszta élelemmel táplálja. Hivatása a talajok gyógyítása. Azt kutatja, miként lehet komposzt alapú oltóanyagokkal a talaj-növény-mikrobiom egészségét helyreállítani. Kisméretű lovardák trágyakezelési problémáinak megoldásán dolgozik vállalkozó partnereivel. Sokhektáros gazdák és hobbikertészek egyaránt a kliensei között szerepelnek. Régi álma egy „spirituális komposztálás” műhelymunka nőkkel, anyákkal, ahol azokat a lelki csomagokat dolgozhatják át és forgathatják vissza a természet és a mindenség körforgásába, melyek jelenlegi formájukban már nem szolgálják őket.

Rostás Eszter

49 éves pedagógus és anya vagyok. Bár éltem Helsinkiben és a messzi tengerentúlon, most Pilisszentivánon élek 3 gyermekemmel és a párommal. 4 gyermekünk nevelgetése közben tanítottam angolt, drámát és beszédképzést, tolmácsoltam és fordítottam sokféle témában, pl. pedagógiai, kulturális, művészettörténettel vagy épp gazdasággal foglalkozó emberek szavait. Legfontosabb működési területem most, a Farm-alapú nevelésért Egyesület pilisszentiváni ága, az Almáskert. Itt 7 éve vagyok szülő, 4 éve munkatárs. Ennek a farm-alapú és tevékenység-alapú kezdeményezésnek az útjáról, tapasztalatairól tudok beszámolni, megosztani veletek a gyerekekkel együttélésből adódó tapasztalataimat.

Révész Gabi

3 boldog gyermek édesanyja, építészmérnök, környezetmérnök, idealist, biciklista, nulla hulladék harcos, kisvárosi kertész, közösségépítő vagyok. Több, mint egy évtizede foglalkozom környezettudatos és szalmabála házak építészeti tervezéssel és a természetes építőanyagok gyakorlati alkalmazásának tudásátadásával. (szalmabála, vályogvakolat, díszítő vályogvakolat műhelymunkák) Nincsen szebb dolog annál, amikor a helyben található természeti erőforrásainkból -minimális ipari beavatkozással- saját magunk megépíthetjük házunkat. A természet megad mindent, amire szükségünk van, csak le kell hajolni érte.
Van egy jelmondatom: “Beszélj arról, amit meg tudsz csinálni!” (Kassai Lajos)

Nagy Réka

Szerkesztő-újságíróként rendszeresen publikál online és nyomtatott lapokban Ökoanyu címmel hét évvel ezelőtt indult a környezetvédelemre és fenntarthatóságra érzékenyítő rovata a Nők Lapjában. Öt könyvet írt, melyek szintén fenntarthatósági kérdésekkel foglalkoznak, egyben az otthon is kivitelezhető megoldásokat helyezik fókuszba.
Könyveiben, cikkeiben, előadásain saját példáján keresztül a mindenki által könnyen beépíthető és megvalósítható, fenntartható, zöld megoldásokat népszerűsíti. Könnyen elkészíthető receptjei mellett igyekszik a legtöbb esetben a legfrissebb kutatási eredményekről is hírt adni. 2018-ban és 2019-ben is elnyerte a Telekom Fenntarthatósági Sajtódíját. Két lánya van, 12 és 5 évesek.

Molnár Imola

A természet, a növények és az állatok szeretet ne csak elméletként legyen a hétköznapjainkban, hanem legyen jelen az életünk minden pillanatában. Herbalistaként élem a mindennapjaim, amit szeretnék másoknak is átadni. Fontosnak tartom, hogy tovább tudjam adni azt a tudást, amit az őseink a mindennapjaikban birtokoltak, de mára már nem a mindennapi élet része. Gyógynövényekkel foglalkozom lassan 20 éve. Kedvencem az, amikor kimegyünk egy gyógynövénytúrára és ott, a természet ölelésében mindenki megtapasztalhatja a valódi életet.

Andacs Noémi

2012 óta koordinálom a háztartászöldítő ÖkoKöröket a Tudatos Vásárlók Egyesületénél. Én magam is kipróbáltam a csoportvezetést, és több tucat csoportvezető képzést tartottam kollégáimmal. Fantasztikus látni azt az örömöt, ahogyan a zöld szemléletű emberek egymásra találnak, és csillogó szemmel, elhivatottan segítik egymást a háztartás zöldítésben.
Nagyszerű átélni, hogy a folyamatosan bekapcsolódó, a zöld életmód iránt elkötelezett résztvevők, milyen inspirálóan hatnak a programra, egymásra és ránk.

Molnos Zselyke

Az Ökopszichológiai Intézet társalapítója és vezetője, az Ökopszichológia-alapkönyv/ The Ecopsychological Paradigm könyv szerzője, az International Ecopsychology Society magyarországi képviselője, illetve az ELTE PPK óraadó oktatója vagyok. Biológiából, ökológiából, majd pszichológiából szereztem diplomát. Tanácsadó szakpszichológusként egyénekkel és csoportokkal dolgozom, elsődlegesen az ökopszichológia módszertanával. Az Ökopszichológiai Intézet keretében végzett tevékenységemet szemléletformáló programok, ill. képzések szervezése és megvalósítása jellemzi. A részvételi séták módszertanának kidolgozója vagyok, illetve az ezekre épülő Természetkapcsolat-facilitátor képzések gazdája és egyik oktatója. A mindennapokban és a munkámban egyaránt folyamatosan az elmélyülés, a felszín mögé nézés lehetőségét keresem, azokat a pillanatokat, amikor megélhetem a teljesség nyugalmát, örömét.

Részvételi díjak

 1. Egész éves programcsomag:

Most, a program első évadában az Erasmus Plus program támogatásának köszönhetően az egész éves programcsomag ára: 99.000 Ft,  (vagy két részletben fizetve 2 x 55.000 Ft). Amit kapsz:

 • Egy online bevezető műhely 
 • 11 egész napos élő műhely 
 • 10 online öko-anyaklub, támogató anya közösség
 • Az 5 napos, angol nyelvű, a Mother Nature projektből támogatott nemzetközi képzésen való részvétel lehetősége (a képzések 20211 júliusban és 2023 nyarán történnek, a résztvevőket az egész éves programcsomagra elköteleződött résztvevők közül választjuk ki)
 • A FÖLD ANYÁK privát Facebook csoportban való tagság
 1. Alkalmi műhely ár: 12.000 Ft / műhely, amit kapsz:
 • Egy egész napos élő műhelyen való részvétel
 • A FÖLD ANYÁK privát Facebook csoportban való tagság

Figyelem! A műhelyek létszáma limitált, ezért előfordulhat, hogy egyes műhelyekre nem tudsz alkalmilag jelentkezni. 

A részvételi díjat banki átutalással tudod rendezni a Pandora Egyesület számára.

 1. Ösztöndíjas helyek: 

A 3 ösztöndíjas helyre szakmai partnerünk, az Egyszülős Központ egyszülős kártyájára regisztrált egyedül nevelő anyák pályázhatnak. Az ösztöndíjas helyek kizárólag az egész éves programcsomagra vonatkoznak. Aki ösztöndíjat nyer, az térítésmentesen vehet részt a teljes programon. Az ösztöndíjas résztevőnek minden hónap 10. napjáig 10.000 Ft kauciót kell utalnia, melyet az aktuális műhelyen való részvételkor visszakap (anya, vagy gyermek betegsége esetén a kaució részvétel nélkül is visszajár). Ösztöndíjas helyre pályázni a regisztrációs adatlapon lehet.

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk: foldanyak@gmail.com

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.